J. J. Loor, A. Ferlay, A. Ollier, M. Doreau, and Y. Chilliard. 2005. Relationship Among Trans and Conjugated Fatty Acids and Bovine Milk Fat Yield Due to Dietary Concentrate and Linseed Oil. J. Dairy Sci. 88:726–740
A dos tipus de racions isoproteiques però no isoenergètiques, una amb alt contingut de farratges (65:35) i l'altra amb baix contingut (35:65)[1], se'ls va afegir oli de lli a raó del 3% de la MS total – aproximadament 0,6 kg/vaca i dia –, trobant que aquesta incorporació d'oli de lli feia descendir el contingut d'àcids grassos saturats, alhora que augmentava el contingut dels àcids insaturats, especialment C18:2 (conjugats i no conjugats) i C18:3. Per a les racions amb alt contingut farratger, la incorporació d'oli va disminuir la taxa de proteïna, mentre que per a les racions amb baix contingut de farratge es va augmentar la taxa de proteïna (Loor et al., 2005).
[1] La ració era de fenc de raigràs, com a únic aliment farratger, i el concentrat era una barreja mòlta i tractada tèrmicament de colza, gira-sol i segó de blat. La producció obtinguda, de vaques de 650 Kg en el tercer mes de lactació, oscil·lava entre 24 i 28 l/vaca i dia, amb taxes de greix d’entre el 2,2 i el 3,5%.