Home » Explotació vaques de llet » Alimentació » Efectes de la ració » Ració i perfil AG llet » Llavor de lli, ensitjat blat de moro, AG llet

Llavor de lli, ensitjat blat de moro, AG llet

Article en anglès. Incorporació de lli (llavor) a racions d'ensitjat de blat de moro. JDSci 2005.

H. W. Soita, M. Fehr, D. A Christensen, and T. Mutsvangwa. 2005. Effects of Corn Silage Particle Length and Forage:Concentrate Ratio on Milk Fatty Acid Composition in Dairy Cows Fed Supplemental Flaxseed. J. Dairy Sci. 88:2813–2819.

Un altre exemple de la incorporació de lli, en aquest cas en forma de llavor, es va donar en racions d'ensitjat de blat de moro amb diferent finor de tall[1] complementades amb concentrats, segons les proporcions 45:55 i 55:45[2], a les quals se'ls afegia 0,5 kg de llavor de lli retirant-ne 0,5 kg d'ordi, per comprovar els seus efectes en la composició d'àcids grassos en la llet produïda. La proporció de C18:1 cis-9 i C18:2 cis-9 i trans-11 s'incrementava en la llet quan la longitud de tall de l'ensitjat era més curta i en les racions amb més farratge (55:45) (Soita et al., 2005).


[1] Ensitjat de blat de moro del 31% de MS, molt picat (9,52 mm) o poc picat (19,05 mm)

[2] Racions subministrades en unifeed dos vegades al dia, formulades per a produccions d’entre 38 i 42 litres de llet del 3,5%

Lli 01 Lli 01 [72 Kb]